Bel ons gratis op 0800 333 5555

Aanmelden nieuwsbrief

Veel voorkomende vlekken

Welke soort vlekken komen veel voor en wat kunt u daaraan (laten) doen? Wij geven u graag enkele algemeen gebruikte tips (geen garantie). Maar met onderstaande tips hebben wij goede resultaten gehaald. 

Vlekken door kaarsvet

Zitten deze vlekken in textiel, dan kunt u er doekjes opleggen en die inwrijven met een hete strijkbout. Eventuele restanten verdwijnen met wasbenzine. 

Hoe-verwijder-je-kaarsvet-ChemDRY-cenw

Bloedvlekken

Spatjes bloed, als gevolg van een ongelukje of het uitschieten van een schaar of mes, veroorzaken vervelende vlekken. Deze kunt u uit textiel proberen te verwijderen via een mengel van koud water, aangelengd met een 1/2 lepel zout per liter. Hierna kunt u dit mengsel minstens 24 uur in het textiel laten inweken. Daarna kunt u het textiel uitspoelen en in warm water leggen met een inweekmiddel. 

Vlekken veroorzaakt door inkt

Een hardnekkig probleem zijn inktvlekken. Maak een mengsel van driekwart gedenatureerde alcohol met een kwart ether om de vlek aan te pakken. Met ossengalzeep insmeren en vervolgens in de wasmachine wassen lost de vlekken vaak op. Maar niet altijd. Verstandig is om de hardnekkige vlekken door Chem-Dry C&W - een ervaren reinigingsbedrijf in Utrecht en Arnhem - te laten behandelen. Bij ons bent u verzekerd van een professionele aanpak met een vlekvrij en bacterievrij resultaat, voor een scherpe prijs!

Urinevlekken

Een andere nare soort vlekken zijn urinevlekken. Dit type vlekken komt veel voor op matrassen. Behandel de urinevlek met lauwwarm water en strooi er soda op. Laat dit even intrekken. Wanneer het matras volledig is opgedroogd, kan de soda er met een stofzuiger afgezogen worden. 

Kauwgomvlekken

Kauwgomvlekken behoren tot de meest hardnekkige vleksoorten die er zijn. Indien mogelijk kunt u de textiel in de vriezer leggen en de kauwgom verwijder als deze bevroren is. 

Heeft u advies nodig?

Krijgt u ondanks bovenstaande tips uw vlek niet verwijderd? Neem dan gerust contact met ons op. Wellicht kunnen wij de vlek wel voor u verwijderen! 

Lees ook onze blog over het verwijderen van vlekken die zijn veroorzaakt door huisdieren

Neem contact op