Bel ons gratis op 0800 333 5555

Aanmelden nieuwsbrief

Vlekken veroorzaakt door huisdieren

Huisdieren hebben is prachtig, maar heeft ook een aantal nadelen. Niet alleen moet u voer kopen en moet uw hond of kat regelmatig even naar buiten of uitgelaten worden, ook veroorzaken dieren veel vlekken in huis - door speeksel, urine en braaksel - en laten ze veel haren achter. Heel veel haren. 

U kunt met onderstaande algemeen gebruikte tips hier iets aan proberen doen (geen garantie). Als u echter last heeft van moeilijk verwijderbare vlekken, schakelt u dan Chem-Dry C&W in, een duurzaam schoonmaakbedrijf met vestigingen in Arnhem en Utrecht. Wij werken met milieuvriendelijke producten, op basis van 20 jaar ervaring en bieden scherpe prijzen aan voor het schoonmaken van vlekken veroorzaakt door huisdieren.

Kattenbak schoonmaken

Een kattenbak kan flink muffig gaan ruiken. Dus is het zaak om deze minimaal drie keer per week schoon te maken. Haal urine en uitwerpselen uit de kattenbak, stop deze in een plastic zak en deponeer dit in de grijze container voor restafval. Lastige vlekken kunnen er verder ontstaan door urinesteen. Deze resten zien er licht, witachtig uit en lijken op kalkaanslag. Maak dit schoon met warm water en azijn. 

Vlekken-door-huisdieren

Vlekken door braaksel

Als er iets smerig is, zijn het wel vlekken in de vloerbedekking of het tapijt die veroorzaakt zijn door braaksel van honden of katten. Het is niet eenvoudig om dit soort vlekvorming te verwijderen, laat staan te voorkomen. U kunt hiervoor gerust een reinigingsbedrijf als Chem-Dry C&W contacteren, die u snel en effectief helpt en de vlekken verwijdert, maar een idee is ook om het zelf te proberen. Breng hiervoor en behoorlijk laag zuiveringszout aan op de plek waar de vlek zich bevindt. Laat de zout goed intrekken en opdrogen. Hierna kan de vlek worden opgezogen met een stofzuiger.

Dierenharen verwijderen

Speciaal daarvoor ontworpen borstels, ook gebruikt voor kleding, om haren te verwijderen. De kledingborstels kun je ook vervangen door een schuursponsje. Verder valt honden- en kattenhaar goed aan te pakken door het kleed of textiel in de droogtrommel te laten draaien. Problemen met vlekken verwijderen van huisdieren? Schakel dan Chem-Dry C&W in en het probleem wordt opgelost!

Meer lezen over het verwijderen van vlekken? Lees dan ook onze blog over het verwijderen van veel voorkomende vlekken

Neem contact op