Bel ons gratis op 0800 333 5555

Aanmelden nieuwsbrief

3 Dingen die viezer zijn dan de wc bril

 

Nog smeriger dan het toilet? Kan dat?

Zijn er gebruiksvoorwerpen of producten in huis die nog smeriger zijn dan het toilet? Het antwoord is simpel: ja, die zijn er.

schoon-toilet-2

Veel mensen verwachten dit niet en denken dat toiletten qua bacteriën de smerigste plekken in huis zijn. Maar er zijn drie dingen die nog viezer zijn dan de wc-bril: mobiele telefoons, tapijten en bankstellen.

Hoe zit dit precies?

Mobiele telefoons: erg onhygiënisch

Veel Nederlanders kunnen niet zonder hun smartphone. De mobiel hebben we daarom ook bijna altijd op zak en gebruiken we om de haverklap. Het is dan ook logisch dat onze mobieltjes vol met bacteriën zitten en dus erg onhygiënisch zijn. Ooit geweten dat op een gemiddelde mobiele telefoon tien keer zoveel bacteriën aanwezig zijn dan als op een toiletbril? Dat komt doordat de telefoon op het toilet gebruikt wordt, in de keuken, tegen je oor aankomt en een groot gedeelte van de dag in je broekzak zit.

Tapijten: de koploper onder de vieste plekken 

Ook tapijten zijn nou niet echt de schoonste en meeste gezonde voorwerpen in huis. Misschien schrok je net van de hoeveelheid bacteriën die op iPhones en andere smartphones gevonden wordt, maar tapijten trekken nog veel meer viezigheid aan. 

Tapijten vangen namelijk alles op wat er in huis rondzweeft en rondvliegt. Denk bijvoorbeeld aan stof, haartjes, dode lichaamscellen, vetten en zand. Tapijten zijn feitelijk de smerigste plekken die je maar kunt verzinnen en maar liefst 4.000 keer onhygiënischer dan wc-brillen. Het tapijt is dan ook de koploper op de lijst 'vieste plekken in woningen'.

Wilt u uw tapijt een professioneel laten reinigen? Bekijk dan op deze pagina onze werkwijze. Met onze unieke reinigingsmethode met koolzuur verwijderen wij zelfs de hardnekkigste vlekken. 

Bankstellen: Broeinest van bacteriën 

Last-but-not-least is er nog het fenomeen bankstel. Bankstellen zijn niet het friste type meubilair en een populaire verzamelplek voor bacteriën. Op een gemiddeld bankstel tref je veertien keer zoveel bacteriën aan als op een toiletbril.

ChemDry C&W reinigt naast tapijt ook banstellen of andere meubels. Wij reinigen uw meubels aan huis en kantoor. Via een sproei extractie wordt de stoffering goed doorgespoeld en het vuile water afgezogen. 

Andere voordelen van ChemDry C&W:

  • Wij berekenen geen voorrijkosten
  • Milieuvriendelijke reinigingsmethode
  • Werken altijd met een tevredenheidsgarantie

Meer informatie? Neem dan contact met ons op .