Bel ons gratis op 0800 333 5555

Aanmelden nieuwsbrief

Vloeronderhoud en reinigen Linoleum en Marmoleum vloeren

Linoleum en marmoleum vloeren zijn gemaakt van natuurlijke producten als kurk, houtmeel en kleurpigment. Het verschil tussen linoleum en marmoleum is de structuur van de kleur. Marmoleum lijkt op marmer en ontleent hieraan zijn naam. Het is een zeer duurzame vloerbedekking die je vaak ziet in scholen, ziekenhuizen, openbare gebouwen en kantoren.

Linoleum reinigen

Het belang van onderhoud

Het reinigen en onderhouden vraagt speciale aandacht en om linoleum vloeren nauwkeurig en correct te onderhouden is ruime kennis en ervaring noodzakelijk. Een verkeerde aanpak kan namelijk grote gevolgen hebben en de vloer beschadigen. Chem-Dry C&W heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in het reinigen van diverse vloeren en weet dan ook precies welke aanpak bij welke vloer vereist is. Het strippen en opnieuw in de was zetten van linoleum vloeren is specialistisch werk en vraagt nauwkeurig werken met specialistische producten.

Verschillende soorten waslagen

Linoleum vloeren kunnen heel lang mee gaan mits ze goed onderhouden worden, waarbij de waslaag een belangrijke rol vervult. De waslaag beschermt de vloer. Deze laag slijt na verloop van tijd doordat de vloer belopen wordt. Periodiek reinigen en onderhouden van de vloer door deze te voorzien van een waslaag kan de levensduur met tientallen jaren verlengen. Belangrijk is ook de keus van de waslaag. Er zijn 3 soorten was te onderscheiden namelijk glans, zijdeglans en mat. In overleg met u bepalen we welke waslaag het meest geschikt is.

Reiniging door Chemdry C&W

Chem-Dry C&W werkt altijd met A-merken, zodat uw vloer gegarandeerd met kwalitatief hoogwaardige en milieuvriendelijke producten behandeld wordt. Op een milieuvriendelijke en duurzame manier de vloeren behandelen staat hoog in het vaandel bij Chem-Dry C&W. Dit is niet alleen belangrijk voor onze klanten maar ook voor onze medewerkers die met de producten werken.

Neem contact met ons op